Ontdek de kracht van zelf geperste Appelsap!

Zelf geperste appelsap is niet alleen lekker, het is ook super gezond en het geeft je een boost aan vitale energie. Vers geperste appelsap bevat alle vitaminen, mineralen en andere waardevolle nutriënten die ook in een appel zitten. En het mooie is dat je met 1 glas appelsap gemakkelijk 2 of 3 appels op eet. Die eet je waarschijnlijk normaal niet iedere dag. Met een glas vers geperst sap voldoe je met gemak aan je dagelijkse portie vers fruit!

Waardevolle Vers geperste Appelsap

Vers geperst appelsap is veel gezonder dan appelsap uit een pak omdat:

–          Het vers is
–          Het meer vitaminen, mineralen en spoorelementen bevat
–          Het niet bewerkt is
–          Het niet verhit is waardoor alle enzymen nog aanwezig zijn
–          Het puur is en er geen toevoegingen aan toe zijn gevoegd
–          Het niet bestraald is geweest

Vitaminen in Vers geperst Appelsap

Appelsap is rijk aan vitamine en mineralen. Zo bevat 100 gram appel (= een halve tot driekwart appel) bijvoorbeeld meer dan 10% van de ADH (= Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) van vitamine B3 en vitamine C. In Waardevolle Nutriënten Appels staat een overzicht van de gemiddelde hoeveelheden vitaminen en mineralen, als het percentage van de ADH weergegeven. Dit overzicht gaat uit van 100 gram appels. Wanneer je de appels echter perst met een goed werkende slowjuicer, komt bijna 100% van de waardevolle nutriënten in het sap terecht.

Zelf Appelsap Maken

Wanneer je met juicen begint, raad ik je aan om te beginnen met het persen van appels. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook erg gemakkelijk. Meestal zijn er wel appels in de buurt, zodat je direct van start kunt gaan. Twee appels zijn over het algemeen genoeg voor 1 glas overheerlijke appelsap.

Appelsap is een drank die je het hele jaar door goed kunt drinken en ook gemakkelijk kunt maken voor je gasten. Je zet met appelsap een fantastische traktatie aan hen voor.

Maar ook voor gevorderden blijft appelsap een fantastisch sap. Puur, maar ook als basis of mengsap.

Appelsap Variaties

–          Puur: 2 appels voor 1 glas appelsap
–          Aardbei: Pers 1 of 2 aardbeien per 2 appels mee. Het resultaat is een fantastische drank waar vooral ook kinderen dol op zijn
–          Gember: Pers per 2 appels een klein stukje verse gember mee. Dit geeft een heerlijke frisse drank. Experimenteer met de hoeveelheid gember om dit op eigen smaak af te stemmen
–          Kiwi: 1 kiwi per 2 tot 4 appels geeft een heerlijke tropische smaak aan je appelsap.
–          Kaneel: strooi een klein beetje kaneel over de appelsap (of mix). Dit geeft een heerlijke smaakbeleving. Alsof je een stukje appeltaart drinkt.
–          Ananas: Vul het glas half met ananas sap en de andere helft met appelsap.

Appelsap als basis

Appels kun je eigenlijk met alle andere fruitsoorten en ook blad- en vruchtgroenten mengen. Daarmee is appelsap een prachtige basis om te gaan experimenteren. Zeker wanneer je met bladgroenten aan de slag gaat is appelsap vaak een lekkere basis en vang je de soms wat bittere of wrangere smaak van sommige bladgroenten perfect op.

 

Appels voor de appelsap

Er zijn vele soorten appels met smaken variërend van zoet tot zuur. Kies zelf een appel die je lekker vindt en experimenteer af en toe eens met een onbekend ras.

Hoe harder de appel, hoe beter deze geschikt is om te persen. Een zachte appel geeft namelijk meer pulp en daarmee een troebelere appelsap. Hoe rijper de appel hoe zachter deze vaak is. Echter geldt ook hoe rijper de appel, hoe meer waardevolle nutriënten deze bevat.

Uiteraard genieten biologisch geteelde appels de voorkeur.

Jouw ervaring met appelsap

Heb jij een lekkere appelsap-tip of een leuk weetje? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Vitaal Appelsap!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Vitaal Sap. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Al vast bedankt voor je bericht! (Geen reacties tot nu toe)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet